Българска банка за развитие ще подпомага сектори, които имат висока добавена стойност за икономиката на страната. Това заяви Никола Стоянов, началник управление „Кредитиране на малък и среден бизнес“ в Българска банка за развитие по време на първата годишна конференция „Банките и бизнесът“, съобщиха от ББР.

Сред приоритетни сектори, които ББР ще финансира през следващата година, ще бъдат земеделие, иновации, експорт и производство. Целта на ББР е да подпомага и финансира проекти, които не са в полезрението на търговските банки. За това основен акцент ще бъде поставен върху кредитирането на по-рискови проекти и проекти на нови компании. В момента финансовата институция да разработва нови продукти за облекчаване на условията за малките и средните предприятия.

В конференцията на тема „Как ще се развива кредитния пазар през 2014 г.“ се включиха над 200 представители на бизнеса и банките. Те обсъждаха финансовите инструменти и възможности за кредитиране на малкия и среден бизнес, както и усвояването на средствата по европейските програми. Сред лекторите на форума бяха Хубърт Котони, директор „Регионално бизнес развитие” на ЕИФ и представители на водещите търговски банки в страната.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!