Редица нови и изключително ефективни решения при фунгициди и хербициди за пшеница и царевица предлага Байер КропСайанс през 2014 година.


При пшеницата компанията пуска на пазара два нови фунгицида. Сфера Макс покрива пълния спектър от болести – мрежести петна, септория, ръжда, брашнеста мана. Другият нов продукт – Зантара е със сходен спектър на контролирани болести. По-интересното за тези два продукта обаче е, че освен перфектното действие срещу болестите, имат и т.нар. „антистрес зелен ефект“. Той е много важев в случаите, когато има неблагоприятни агроклиматични условия в активен растеж на пшеницата, обясни Жечо Мурзов, Маркетинг мениджър на Байер КропСайанс.
 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:


Освен качествата на продуктите, за добрите земеделци е важно да има и атрактивни цени. Ето защо тази година от Байер КропСайанс предлагат и два допълнителни пакета: Секатор, Фалкон и Сфера Макс за 500 дка и Секатор, Фалкон и Зантара – за 200 дка.

Два нови продукта предлага Байер КропСайанс и при царевицатаАденго и Буктрил Универсал.

 

Аденго има изключително действие както при едногодишните житни, така и срещу широколистните плевели. Неговото приложение може да бъде изместено и в ранна фаза на вегетация при царевицата.

Важна особеност за Аденго е, че притежава антидот, който предпазва от хербицидния стрес. Експертите от Байер КропСайанс съветват да не се забравя и Мерлинс много добро последействие.

 

Другият нов продукт в портфолиото на Байер КропСайанс за 2014 г. - Буктрил Универсал много добре се справя с трудните широколистни плевели – в т.ч. поветица,паламида,самосевка от технологичен слънчоглед.

Освен при царевица, Буктрил Универсал е приложим и при пшеница за контрол на технологичния слънчоглед и паламидата.

В ситуация с валежи, при която растението не може да се третира с хербицид, от Байер КропСайанс предлагат продукта Секатор. Той притежава пълния спектър на контролирани плевели – в т.ч. лайка, лепка, дори прерастнала лепка, паламида...


Освен всичко друго, Секатор се предлага в промопакет с два фунгицида – с Фалкон и Сфера Макс или с Фалкон и Зантара.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!