Официалният представител на DEUTZ-FAHR за България Ири Трейд АД представи на селскостопанското изложение БАТА Агро 2013 в Стара Загора три нови серии при тракторите (5-та, 6-та и 7-ма серия), както и комбайни от новата Серия 60.

Акцент в представянето на бранда беше Тракторът на Годината - DEUTZ-FAHR Agrotron 7250 TTV, който освен интереса на земеделските производители, привлече вниманието и на министър Иван Станков. В деня на откриването проф. Станков лично разгледа машината и се качи в кабината, за да види новостите при управлението.

Тракторът DEUTZ-FAHR Agrotron 7250 TTV е с максимална мощност 263 к.с., отговарящ на еко нормите EuroTier 4 с AdBlue добавка. Скоростната кутия е автоматична с три режима на работа — ръчен, автоматичен и ВОМ. „Тракторът е подходящ за различен тип стопанства, благодарение на уникалните си технически параметри”, каза пред Фермер.БГ Константин Стойчев, регионален търговски мениджър за Южна България.

DEUTZ-FAHR Agrotron 7250 TTV е оборудван с активен преден мост. Капацитетът на хидравличната помпа е 160 л/мин. Задната навесна система е с капацитет 10 т. Тракторът има допълнителни тежести на задните джанти, което позволяват  агрегатиране с по-тежък инвентар. Той е снабден също с преден навес и блок тежести. „Всички тези характеристики правят трактора Agrotron 7250 TTV подходящ както за тежка работа – оран, дисковане и култивиране, така и за транспорт, тъй като автоматичната скоростна кутия (50 км/ч) позволява за кратко време да се минават големи разстояния. Машината, която сме изложили на БАТА Агро е оборудвана максимално богато, за да може да се ползва от фермери с различни по размер стопанства”, обясни Константин Стойчев.  

Освен с подобрените си технически характеристики Тракторът на Годината, DEUTZ-FAHR Agrotron 7250 впечатли фермерите и с иновативния си дизайн, който не случайно му донесе и международно признание за Дизайн на Годината. Дизайнът на трактора е поверен на италианския автомобилен дизайнер Giugiaro, който проектира и Porsche.

На БАТА Агро Ири Трейд показа обновената 6-та серия, както и новата 5-та серия трактори DEUTZ-FAHR. Първите трактори пристигнаха в България преди  броени дни с моделите 5100, 5110 и 5120. На изложението в Стара Загора Ири Трейд представи модела 5100 с мощност 100 к.с. 3,6-литорвият Deutz двигател ЕuroTier4 e с Common Rail система. Скоростната кутия е PowerShift, а капацитетът на навесната система е 6,2 тона. „Тракторът е изключително подходящ за по-леките обработки на полето като сеитба, пръскане, окопаване”, посочи Константин Стойчев.

На БАТА Агро Ири Трейд направи премиера за България и на обновения комбайн 6090 HTS от новата Серия 60 на DEUTZ-FAHR с максимална мощност 334 к.с. Комбайнът е оборудван с нов 7,4 литров двигател, отговарящ на еко нормите EuroTier 4. Размерът на хедера за бяла жътва е 7,20 метра, а очистването на зърното е чрез 6 сламотръса. Комбайнът DEUTZ-FAHR 6090 HTS е с нов по-голям обем на бункера за зърно 9500 л. „Комбайнът е подходящ за стопанства 15-20 хил.дка и позволява на фермера да жъне спокойно, благодарение на високата производителност. В рамките на един ден за 10-12 часа жътва, комбайнът DEUTZ-FAHR 6090 HTS може да ожъне 400-420 дка”, посочи още Константин Стойчев.

Щандът на Ири Трейд, който беше разположен на площ от 1500 кв.м привлече хиляди фермери в дните на изложението BATA Aгрo. Наред с основния си бранд  DEUTZ-FAHR, компанията представи още торачки, есенни и пролетни сеялки IrTem, сеялки Kongskilde, самоходна пръскачка Bargam Grimac 3000, плугове Overum и Sukov, култиватори и дискови брани SMS.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!