Студенти по зооинженерство от Аграрен университет – Пловдив се класираха на 11-то място от 55 възможни, при оценка на крави във Франция. Надпреварата се проведе по време на ежегодното изложение „Salon International de l'Agriculture Paris, 2019” в Париж, Франция.
 
 
Изложението се смята за едно от големите събития в света, които отразяват постиженията на съвременното селско стопанство. 
 
Младите хора от Аграрния университет, участваха в интернационалния конкурс за млади студенти, сред 85 свои колеги от други университети и сродни училища в Европа. Двама студенти от специалност „зооинженерство“ - Стефан Темелков и Атанас Жекин, взеха участие в състезани по екстериорна оценка на крави от породите Монбелиард, Кафяво говедо, Шароле и Лимузин. Други двама студенти- Таня Караколева и Кирил Милков, от специалност „Аграрен туризъм“ пък участваха в надпреварата по окачествяване на френски вина, съобщиха от Селскостопанска академия.
 
 
В състезанието по говедвъдство, всеки участник оценя по една млечна и една месодайна порода с по 2 крави.
 
В състезанието по винарство се оценяват 15 вида вино, като за всеки трябва да се опише районът във Франция, от който произхожда и органолептичните качества, с които се отличава.
 
Успешното представяне на студентите от Аграрен университет- Пловдив донесе за България 11-то място от възможните 55 по рангова класация в говедовъдството и 17-то място от възможни 30 по винарство.