Със сключен договор за износ на конфитюр от рози още през първия ден стартира българското национално участие на Международната изложба за храни и напитки SIAL China 2014 в Шанхай, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

[news]

 

В SIAL China 2014 участват 17 наши производители на бонбони и конфитюри, консерви от риби и месни ястия, сирене и кашкавал, розово и лавандулово масло, лютеница, биопродукти и алкохолни напитки. България за пръв път участва на тази авторитетна за азиатския регион изложба с национален щанд, организиран от ИАНМСП по проект за развитието на експорта.

 

Повечето от българските участници проведоха по над 50 срещи с потенциални клиенти, дистрибутори и търговци и очакват да сключат сделки. Продукцията на българските производители, която се конкурира с 2 400 изложители от 61 страни, се ползва с подчертан интерес от многобройните посетители на SIAL China.

 

Своебразно признание получи българската фирма Smart Capital, която беше удостоена със сертификат за иновативен продукт с десерт от чия и кокос.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!