Единствената номинация от Източна Европа за член на новия борд на европейския клон на Международната федерация на движенията за биологично земеделие (IFOAM) е на Албена Симеонова, биопроизводител на грозде и вино. Гласуването ще е на 11 февруари в Нюрнберг по време на най-голямото изложение за биологични продукти Biofach, съобщи за Фермер. БГ Албена Симеонова.

 

Тя сподели, че е поласкана от номинацията, защото тя е направена не от Българска асоциация „Биопродукти“ (БАБ), която е колективен член на IFOAM, а директно от централата на IFOAM, която е световна биоорганизация с близо 800 представителства в 117 страни. „На 11 февруари в Нюрнберг очаквам да ме подкрепят и другите български колеги.

 

Очаквам, разбира се, и силна подкрепа от организациите от Източна Европа, защото съм единствената номинация от този район. Може би подкрепа ще дойде и от други асоциации от така наречената стара Европа, с които БАБ си партнира доста успешно за 4-годишното си съществувание“, сподели Симеонова.

 

IFOAM е създадена преди повече от 40 г., а преди 30 г. е регистриран и европейския клон – IFOAM EU, със седалище в Брюксел. БАБ е член на IFOAM EU, в която освен биоземеделци, членуват още консултанти, сертифициращи органи и търговци на биологични продукти.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!