„България и Израел имат добра перспектива за сътрудничество във всички области на земеделието”, това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на среща в МЗХ с Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в България. Двамата обсъдиха възможността за създаване на смесена българо-израелска аграрна комисия. Сферите й на дейност ще бъдат в икономическо, научно и техническо направление.

 

Министър Греков посочи, че страната ни има потенциал да изнася птиче, овче месо, живи животни, охладени и замразени меса, както и млечни продукти за Израел. „Един от приоритетите на българското правителство е да развива зеленчукопроизводството с широки възможности за износ”, обясни още министър Греков.

 

Н. Пр. Шаул Камиса Раз изрази готовност неговата държава да предаде своя опит на България в изграждането на системи за капково напояване, които биха подпомогнали поливното ни земеделие. Министър Греков отправи покана към израелския министър на земеделието и развитието на селските райони на Държавата Израел Яир Шамир да посети България.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!