Над 1 млн. и 100 000 души от ЕС са подкрепили до момента кампанията за защита на животните при транспортиране, която носи мотото „8 часа“.

 

Всяка година милиони селскостопански животни пътуват по пътищата на Европейския съюз при неприемливи условия, заявяват организаторите от сдружението Animal Angels, които смятат, че максималната продължителност на транспорта трябва да е до 8 часа.

 

Еврокомисаря Джон Дали заяви, че в момента ЕК полага усилия да се изработи обща схема с равноправни механизми за регламентите при транспорта на живи животни в рамки на ЕС.


“От анализите, които направихме, стана ясно, че над 40 млн. животни се транспортират през границите в Европа всяка година, без да броим вътрешния транспорт в държавите членки“, заяви комисар Джон Дали.

 

„Смятаме, че 8 часа са даже много за някои видове животни. Ние се стремим към по-добро хуманно отношение към животните, това е пътя на Европа. Транспорта е само едно от нещата, за което трябва да се погрижим.“, категоричен бе еврокомисаря Джон Дали.

 

Към момента петицията на инициативата е подкрепена от повечето Европейски страни, но не и от България или някой от българските евродепутати в Брюксел.

 

 

Пред Фермер.БГ, организаторите от Animal Angels заявиха, че предвиждат посещение в България в края на лятото.

 

„Кампанията 8 часа“ е изключително важна. 8 часа са прекалено много.“, заяви Джейн Гуудал, един от Световните активисти в сферата на опазването на животните, която е носител на редица международни престижни награди и ордени за опазване на животните.

 

Според нея капманията 8 часа е само една малка, но важна стъпка, към това хората да започнат да осъзнават, че нямат нужда да консумират толкова много месо.

 

Това ще е една подготовка за времето, когато както казва българския духовен Учител Петър Дънов, „Хората няма да имат нужда от месо за да оцеляват, и ще се срамуват от това, че е имало времена, в които са се хранили с животните“.

 

ВИДЕО ПО ТЕМАТА :

Джон Дали - кампания 8 часа
 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!