На Международното изложение в Хановер – EuroTier 2016 г. за втора поредна година България се представя със свой щанд, който се организира от Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ)  На тазгодишното събитие зам.-министърът на земеделието и храните в оставка д-р Цветан Димитров откри българския щанд. 
 
 
На площ от 110 кв.м. до края на изложението, 18 ноември, са изложени български автохтонни породи овце и кози - Калоферска дългокосместа коза, Виторога дългокосместа коза, Каракачанска овца, Плевенска черноглава овца, Реплянска овца, Медночервена шуменска овца, Дъбенска овца и Софийска (Елин Пелинска) овца.
 
[news]
По време на посещението си в Хановер Димитров проведе срещи с президента на Земеделската камара на Федерална провинция Долна Саксония Герхард Шветйе, както и с представители на Министерство на прехраната, земеделието и защитата на потребителите. Двамата обсъдиха възможностите за обмяна на опит и обучение на млади фермери в Германия и България и сътрудничество в горския сектор.
 
Други теми, силно застъпени дискусионно, бяха хуманното отношение към животните, както и развитието на Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г.