Причината за неразположението на децата, които бяха на „зелено училище“ в град Хисаря не е хранително натравяне. Това са установили екипите на пловдивската дирекция по безопасност на храните и регионалната здравна инспекция под тепетата, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Проучването на инспекторите  е направено с вземане на проби от продуктите в кухнята на ресторанта, в чийто хотел бяха отседнали децата, както и от повърхностите, посудата и т.н. направени са изследвания на персонала, които са дали отрицателни резултати. 
[news]
Според експертите в двете ведомства най-вероятната причина за неразположението на децата е вирус, които е засегнал червата им, допълват от БАБХ. Храните в ресторанта са били в срок на годност и с регламентиран производител. Дори персоналът е бил с валидни здравни книжки. 
 
Преди десети дни 80 деца на „зелено училище“ се храниха в ресторант на хотел в град Хисаря. Малко след това 13 от тях се почувстваха зле и се наложи да им бъде оказана лекарска помощ.