Председателят на УС на АЗПБ Христо Цветанов получи покана за спешна среща при премиера Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на АЗПБ.

Предвид вчерашната среща на която министър-председателят пое личен ангажимент очакваме, че новините ще са положителни. На срещата ще присъства и зам.-председателят на АЗПБ Цветан Цеков.

"В случай че нашето основно искане, а именно незабавното изплащане на директните плащания на площ за 2012 година бъде удовлетворено, и в следващите дни започнат преводи по сметките на земеделците, ние ще призовем членовете на Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/ да не се включват в протестни действия", категоричен е Христо Цветанов.

Ще настояваме пред премиера да продължим разговорите по останалите ни искания в диалог, като ще заявим желанието ни на предстоящите разговори да присъства и представител на политическия кабинет на Министерството на финансите, с цел поемане на ясни и изпълними ангажименти. "Считаме, че така ще бъде даден ясен знак към целия сектор Земеделие като приоритетен за българската икономика, в контекста на постигането на националните и европейски цели, заложени в стратегията Европа 2020", допълни още Христо Цветанов.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!