Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните (БАМ-Я) актуализира името си. Това стана ясно след решение на Управителния съвет на структурата, съобщиха от асоциацията за Агри.БГ.

Как албанците развиват своя овцевъден сектор?

Промяната се прави с цел приобщаване на производители на малини и ягодоплодни, но биологично направление. Новото име на организацията е Българска асоциация на малинопроизводителите и биоягодоплодните.


„Очакваме тази информация да стигне до всички биопроизводители на малини и други ягодоплодни в България. Освен това имаме честта да ги поканим на нашето традиционно национално изложение и фестивал на малината в Лозница“, добавиха от БАМ-Я.


Тази година събитието ще се проведе на 10 юли в Лозница.


„Поканихме минстър Десислава Танева да открие нашето традиционно изложение. Тя обеща, че ще го посети и открие лично. По този начин в реални условия ще можем да покажем нашите иновации, технологии, но и проблемите, които всяка година са едни и същи“, каза Божидар Петков, председател на асоциацията.


Земеделският министър Десислава Танева за последно посети изложението на малинопроизводителите в Лозница през 2015 година.