Днес е официалното откриване на 25-ото издание на най-голямото европейско изложение за биопродукти - BioFach 2014. Това изложение е мястото, където биопроизводители от цял свят имат възможност да представят производството си, защото BioFach е сред водещите световни търговски панаир за биологични храни, съобщиха за Фермер.БГ български участници във форума.

 

Общо 14 са българските фирми, производители на биологична продукция, които тази година участват в изложението. Освен индивидуалните щандове, с които се представят част от тях, България има и национален щанд, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. На българския щанд са представени Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и български браншови организации.

 

Сред биопродуктите, които тази година страната ни показва в Нюрнберг, са арония, сливи, роза, сирене, кашкавал. Българските производители са категорични, че на това изложение на едно място са събрани най-новите международни тенденции в сектора на биологичното производство. BioFach ще продължи от 12 до 15 февруари 2014 г. Над 2 400 изложители и повече от 40 000 посетители се очаква да посетят изложението тази година.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!