Анимекс и Медина Мед проведоха съвместна демонстрация край Дробричкото село Дропла. Атрактивно за земеделци бе представянето на двата световни бранда Michelin и Lemken, които са синоним на безкомпромисно качество.

 

За първи път в България световният производител на гуми - Michelin и техният партньор, в лицето на фирма Медина Мед, направиха съвместна демострация на агро гуми.

 

Главна цел на презентацията бе да покаже колко е важно правилното налягане на гумите. Агро демонстрацията нагледно представи как едни и същи гуми, поставени в еднакви условия и монтирани на трактор New Holland от серията T7, веднъж при 2,2 бара, а след това при 0,6 бара, спестяват 20% от разходите за гориво, благодарение на точното налягане, в зависимост от обработката. Опитът, който бе следен от близо двеста души показа, че с гумите на Michelin е възможно да се пести по 5 литра на всеки моточас.

 

 

Фермери останаха впечатлени от тестваната земеделска техника и прикачен инвентар, показани от фирма Анимекс, по време на полевата демонстрация. Събитието предизвика огромен интерес сред присъстващите. Тихомир Тенев, регионален мениджър за регион Стара Загора, сподели каква е стратегията за развитие на фирмата, търговец на селскостопанска техника, предвид на доброто им представяне на пазара.  "Основаната ни стратегия е предлагане на висококачествени, иновативни продукти, които спестяват средства и време на фермерите което е основно в наши дни."

 

 

Пред фермери, Анимекс представи комбайн New Holland CR 8.90, както и трактори New Holland от сериите T6, Т7, Т8, като всеки един от земеделците имаше възможността лично да се увери в тяхната икономичност, маневреност и удобство.

 

 

Гамата трактори New Holland Т6 впечатли земеделците с високото си ниво на оборудване, както и с ниското съотношение между тегло и мощност, което е 28.6 кг./к.с., допълнително намалява разхода на гориво, а благодарение на подобреното разпределение на тежестта и сцеплението с почвата, се намалява мачкането й.

 

 

Тракторите от серията Т7 – който е и най-награждаваният трактор, оборудван с авангардната технология SCR за съответствие, със стандарт Tier 4A, също направи традиционно добро впечатление на присъстващите.

 

Голям интерес предизвикаха и внушителните трактори от серията T8 на New Holland, които взеха приза Машина на годината за 2014. Най-дългата колесна база в сегмента и отличната маневреност правят тракторите от тази серия идеални за всякаква обработка, като оране, продълбочаване, дисковане и култивиране. Интегрираната предна навесна система и ВОМ обясняват възможността да се закачат и използват всякакви видове инвентари, предназначени за преден навес.

 

 

Основен акцент по време на презентацията бе и почвообработващата техника с марка Lemken. Анимекс показа едни от най-изявените и иновативни модели на световния производител като: култиватор Lemken Корунд 9м, плуг Диамант 11, прикачна пръскачка Lemken Albatros 9, сеялка Lemken Solitair 9 и разбира се, най-новият продукт на марката – дискова брана Rubin 12, с  4-метра работна ширина. Това, което прави браната уникална и без аналог сред конкурентите, са дисковете с диаметър 736 мм,  позволяващи обработка на почвата на 25 см дълбочина.

 

 

Новост за българския пазар е плугът Lemken Juwel, който е атрактивен със своето хидравлично настройване на захвата на работното тяло, както и ъгъла на атака в браздата. Всичко това се прави бързо и интуитивно, благодарение на сензорите в кабината на трактора.

 

 

Тихомир Тенев обясни и какви са атрактивните промоционални и лизингови условия, от които могат да се възползват земеделските производители: "Това е въпрос, който много вълнува хората предвид стегнатите финансови условия, обстановката e не само в бранша но и като цяло в страната и световен мащаб. За да отговорим на нуждите на хората имаме действия в тази насока, по-гъвкави условия за финансиране, имаме разработени лизингови условия с партньори от Дойче Лизинг, Societe General. През последните месеци предлагаме и гъвкаво финансиране за Lemken с ниски лихви, които са съвсем приемливи и хората ги разбират, с лихви под 1 % реално дори в случая за Lemken."

 

Трактор.БГ разговаря и с домакина на събитието Иван Ганев, който е дългогодишен клиент на компанията. Попитахме го защо е избрал да се довери именно на Анимекс и как оценява тяхната съвместна работа: "С фирма Анимекс работим още от началото на 90-те години, когато и двете фирми тепърва прохождаха в бизнеса. Тоест партньорството ни е повече от 20 години. Оценявам тяхната работа като много добра, отлична, големи професионалисти и добри приятели."

 

 

Повече информация за тракторите New Holland и прикачен инвентар LEMKEN, можете да получите от официалният дилър за България – фирма Анимекс ЕООД.