Малките общини в Северозападния регион са в икономическо отношение изоставащи общини, заяви Милчо Лалов, кмет на Община Брегово, цитиран от радио „Фокус”. Според него основна причина е липсата на работещи предприятия. „Ние сме земеделски край и един от вариантите за да има заетост е да се възстанови основният поминък – земеделието.

 

Сега на нашата територия 99% от земеделската земя се обработва, но тя се обработва от външни фирми, които за кратко време с мощна техника извършват всички земеделските обработки, а така също и прибирането на реколтата. Тази реколта се изнася, отива някъде и обикновеният човек, който е собственик на земята, много малко усеща някакви приходи от земеделската продукция.

 

Една голяма част от нашето население би могло да се заангажира в земеделско производство”, заяви Милчо Лалов. Той е категоричен, че не трябва да се разчита единствено на производството на зърно, а трябва да се търсят технически култури, които да ангажират повече работна ръка. Лалов припомня, че преди повече от 20 години в Бреговската община е имало развито зеленчукопроизводство, което би могло да се възстанови.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!