450 000 посетители и 2 803 изложители. Това е статистиката за провелото се през миналата седмица изложение „Агритехника“. Над 100 000 от посетителите са били от най-различни държави на планетата. 
 
 
Така изложението доказва лидерската си позиция като глобален сборен пункт за хората в селското стопанство и производителите на машини“, отбелязват организаторите на събитието. 
 
Чуждестранните изложители са нараснали до 60 процента от общия брой на компаниите, презентиращи се на експото.  
2 803 компании от 53 държави показаха продуктите си на изложението. организаторите отчитат, че чуждестранните изложители са достигнали 60 процента, като това е рекорден резултата за изложението. за първи път тази година на експото са се представили компании от Индо-Азиатския регион. 
 
Според статистиката на изложението са пристигнали 450 000 души, което потвърждава данните от 2015 година. 
Германските посетители формират голям процент от посетителите – те са 350 000 от всички региони на страната. 
 
 
Броят на чуждите посетители бележи ръст. Според отчетените данни 100 000 души от 138 държави са разгледали десетките палати на мегаизложението, като най-много гости е имало от нидерландия, Дания, Швейцария, Австрия и Италия.
 
Организаторите отчитат ръст в посетителите от Северна Америка, Източна Европа, Азия и Африка.
Настроението на бранша по време на „Агритехника 2017“ беше едно от най-сигурните доказателства, че в сектора има мотивация за инвестиции. 
 
 
Новите технологии със сигурност бяха във фокуса на изложението, като посетителите имаха възможност да разгледат предложения за прогнозиране на времето, механични и химични технологии за растителна защита, GPS контрол, дронове и роботи, разработени в помощ на земеделието. 
Следващата „Агритехника“ ще се проведе от 10 до 16 ноември 2019 г. отново в изложбения център на германския град Хановер.