„25 години израстваме заедно“ е мотото на Мегатрон по случай годишнината на компанията и под този надслов протекоха всички събития и кампании през 2023-а година. Празникът бе отбелязан с поредица тържества през септември в търговско-сервизните центрове в Стара Загора, Българово, Добрич, Плевен, Монтана и София.

Заключителното тържество в столицата бе посетено от многобройни партньори, приятели и съмишленици на Мегатрон в лицето на десетки земеделски производители и представители на компаниите, с които фирмата работи през всички тези години. 

"Аз съм от свидетелите на времето, когато `98-а година бяха 7 човека в тази компания и бяхме събрани в един апартамент, и никой не знаеше за Мегатрон. Сега сме близо 270 и сме в топ копнаниите в страната. Това всичко се дължи на хората, които имаме - талантливи, млади, амбициозни, които постигнаха много висок стандарт, дори за стандартите на Европа, добре оценен от световните компании, които представляваме. За мен това е най-големият капитал - хората", каза Стефан Христов, Генерален директор за земеделска и градинска техника в Мегатрон.
 


Собственикът и председател на съвета на директорите на компанията Ифтах Шахам поздрави гостите на празника с емоционална реч.

"Ние в Мегатрон сме много щастливи и горди, че получаваме вашето признание като ваш добър партньор, че споделяме вашия успех, че израснахме заедно до днешния ден, когато избърсваме потта от тежкия работен ден и за момент оставяме праха на полята, за да споделим този празничен момент. 

Като чужденец, не бих могъл да премина по този път, ако не бях срещнал добрите, сърдечни хора на България, които винаги и по всяко време и навсякъде ни оказваха топло гостоприемство и подкрепа. А също така проявяваха търпимост към културните ни различия. 

Историята на Мегатрон нямаше да бъде осъществена толкова успешно, ако не беше прекрасният, изключително трудолюбив, активен, изпълнителен, искрено лоялен и честен екип от хора. Екип от хора, какъвто е екипът на Мегатрон ЕАД, както тук в София, така и на цялата територия на България, като част от търговските и сервизните центрове на Мегатрон. Вие направихте всичко това възможно. От все сърце съм ви благодарен", добави от своя страна Ифтах Шахам.

На празненството присъства и един от основателите на компанията - доайенът на Мегатрон Максим Шварц. 

"Благодаря на всички, с които имах удоволствието в цялата страна да работя за просперирането на тази компания, която заслужава всички тези усилия и аз съм длъжен да го кажа", каза Максим Шварц.

Какво означават тези 25 години? 

"25 години Мегатрон значи много труд, на много хора, много клиенти - доволни, недоволни - които се надяваме през следващите 25 години да станат доволни. Един много хубав празник, за който много хора сме се трудили", отговаря Георги Панчев, търговски директор в направление “Земеделска и градинска техника”.

А този труд си личи и от факта, че компанията е официален представител в България на водещи световни производители на земеделска, строителна, индустриална, горска и градинска техника – John Deere, Bobcat, Develon, KUHN.

По време на тържеството представители на чуждестранните партньори на Мегатрон поздравиха компанията. Сред тях бяха Йохана Рикен, Регионален бизнес мениджър в John Deere и Марко Борвиек Бизнес мениджър за Централна Европа в John Deere, Гери Хорнбахер, Президент на Bobcat за Източна Европа, Средния изток и Африка, Юнки-Ким, Продуктов директор в Develon, Мартин Бурки, Регионален търговски мениджър в John Deere Forestry. 

Видео поздрави отправиха от Марк фон Пенц, Президент в Deere & Company за Европа, ОНД, Азия и Африка и Алекс Саяго, Вицепрезидент в John Deere за земеделска и градинска техника за регион 2. 

"Работя активно с Мегатрон да подобрят следпродажбените си услуги, така че да са близо до всеки от своите клиенти и всяка машина да продължава да работи на полето, когато е необходма. Искам да благодаря на МЕГАТРОН за страхотното партньорство. Винаги е удоволствие да работим заедно", сподели Ейдриън Дъчлър, John Deere, Регионален мениджър следпродажбено облужване в John Deere.

"Надявам се, че ще продължим нашето партньорство и през следващите 25 години", каза Майкъл Хундс, John Deere, Регионален мениджър обслужване на клиенти в John Deere.

"Мегатрон работят с нас от 2008 г. и това са вече 15 години. И в региона, в който аз работя, съм особено горд, че си партнирам с тях. Те са фантастичен дилър, който постига заложените цели с лекота", добави Павел Млоч, Bobcat, регионален търговски мениджър за Източна Европа на машините Bobcat.
 

А ето как изглеждат тези партньорства и развитието на Мегатрон за четвърт век в цифри:

Продадени машини: 1000 комбайна John Deere, 5000 трактора John Deere, над 2000 почвообработващи и изсяващи машини KUHN, 2500 машини Bobcat, 500 машини Doosan и 30 дърводобивни машини John Deere;
Направени инвестиции: над 20 млн. евро, инвестирани в изграждането на съвременни търговско-сервизни центрове, отговарящи на най-високите стандарти;
А до края на 2023 г. броят на служителите в Мегатрон ще достигне 300 души.


Всичко това е посветено на производството на по-добра, по-качествена и полезна храна. И фермерите го оценяват с благодарност. 

"Искам да пожелая на Мегатрон да имат същото развитие и устойчивост през следващите 10 по 25 години, да бъдат същия надежден партньор на всички земеделски производители, както и на НАЗ. Ние сме партньори вече доста години, работим изключително добре с тях. Така че това партньорство само може да търпи развитие за напред в годините", каза  Илия Проданов, председател на НАЗ и земеделски производител.
 

"Да са живи и здрави. Още дълги години тъй да се черпим и да работим заедно", добави от своя страна Божидар Митов, земеделски производител.
 

От създаването си до днес, компанията не спира да инвестира в изграждането на модерни търговско-сервизни комплекси, разположени в регионите с важно икономическо значение - София, Плевен, Русе, Добрич, Търговище, Силистра, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Монтана и Българово. 11-те представителства в страната са със стратегическо местоположение - само на час път от най-отдалечените клиенти в съответния регион.

Компанията има ясна визия и стратегия за своето бъдеще, разширявайки портфолиото си от иновативни продукти и услуги в полза на клиентите.

"Занапред гледаме към 50 години МЕГАТРОН, дай Боже да сме живи и здрави", заключи Георги Панчев.