Славейко Тодоров от монтанското село Благово от три години прави собствени продукти от краве и биволско мляко. Той успява да затвори цикъла на производство, като предлага ръчно правени сирене, масло, кашкавал. 
 
 
Славейко Тодоров е постоянна фигура на фермерския пазар пред Министерството на земеделието, храните и горите всяка сряда. Твърди, че една трета от България живее в София, затова тук намира реализация на продукцията си.
 
Сравнявайки тази и миналата година животновъдът не вижда разлика нито в произведеното количество, нито в покупателната способност на клиентите. Казва, че работи ден за ден.
 
Въпреки че е завършил техникум за двигатели с вътрешно горене, Тодоров избира да се занимава с животновъдство в екологично чист регион от Натура 2000. Започва с една юница и две крави, а днес вече отглежда 36 млекодайни крави, женски телета за подмяна, две биволици и едно турме.
 
 
Той успява да затвори цикъла на производство, като предлага ръчно правени сирене, масло, кашкавал. Фермата му е оборудвана с доилна инсталация и силози за зърно, но пак вижда трудности с качествена работна ръка. 
 
„Не мисля разрастване или модернизиране. Правим всичко с наши средства. Не съм кандидатствал по никоя от мерките за подпомагане“, каза стопанинът пред Фермер.БГ.
 
За да изхранва животните си, той произвежда овес и царевица на собствена земя. Купува жито и люцерна. 
 
„Животновъдството в нашия край замира. Разчитам и на магазинната мрежа в Монтана, но там пазарът е много зле“, категоричен е Тодоров.