Тайтън Машинъри България ще организира жътва на слънчогледовите полета, които бяха засети при рекордна сеитба със сеялка Vaderstad Tempo в началото на месец април. Така ще се завърши целия цикъл - от сеитбата до прибирането на реколтата.  
 
Жътвата ще се извърши на 11 септември от 11 часа  в землището на село Комарево, област Плевен със зърнокомбайн Case IH AF 9230. Комбайнът ще бъде оборудван с 16-редов хедер за прибиране на слънчоглед Franco Fabril.
 
Непосредствено след жътвата ще бъде демонстрирана почвена подготовка за сеитба с машините на Vaderstad в комбинация с трактори от сериите Magnum и Quadtrac на Case IH.
 
Домакин на събитието е фирма Агротрейд Комерс. 

Фермер.БГ припомня, че при рекорда за сеитба на слънчоглед, за 24 часа бяха засети 3060 дка слънчоглед при средна скорост 19 км/ч. с 12- редова сеялка Vaderstad Tempo R. Тя беше агрегатирана с трактор  Case IH Magnum 340. Полето беше засято със сеитбена норма от 6250 семена за декар, на прилбизително 5 см дълбочина. За сеитбата бяха изполвани 1 100 кг семена.

 
За да се докажат ефективната сеитба при тази висока скорост на сеялкатa, Тайтън Машинъри и Vaderstad обследваха посевите няколко пъти след сеитбата - резултатите бяха отлични!
 
 
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!