По повод професионалния си празник аграрните институти в състава на Селскостопанската академия представиха по нетрадиционен начин постиженията си. Като част от съпътстващата програма, научните институти и опитни станции представиха своите разработки на специализирана изложба в Академията в петък по повод Деня на аграрната наука.

 

земеделски институти изложба

 

Земеделската наука може да се определи само с три думи – знание, опит и традиции. А българската земеделска наука е доказала, че заслужава да получи световно обществено призвание – около това мнение се обединиха ръководителите на институтите от състава на Селскостопанската академия, които дойдоха в ССА не само да отпразнуват професионалния си празник, а и да представят най-новите си разработки и постижения в нетрадиционна експозиция.

 

земеделски институти изложба

 

Нетрадиционната изложба предизвика интереса на всички гости на празника. Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков и председателят на парламентарната комисия по земеделие проф. Светла Бъчварова разгледаха импровизираните щандове, поздравиха екипите на земеделските институти и опитни станции по повод професионалния им празник и поговориха за бъдещето на аграрната наука.

 

земеделски институти изложба

 

Както Фермер.БГ писа, сред гостите на празника беше и делегация от от Руската академия на селскостопанските науки, водена от своя зам.-председател и председател на Сибирското й поделение акад. Александър Донченко. Пред репортер на Фермер.БГ той сподели, че ще разкаже за инициативата на българските аграрни институти и ще предложи този начин на представяне пред обществеността на постиженията на аграрните институти да бъде приложен и в Русия.

 

земеделски институти изложба

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!