Националната асоциация на зърнопроизводителите заедно с Националният съюз на говедовъдите в България и с подкрепата на Българска асоциация биопродукти, категорично се противопоставят  на влезлите в сила от 30 Юни промени в Наредба № Н-18 от 2006 за регистрирани и описани продажби в търговските обекти чрез фискални устройства. Това се посочва в протестна декларация приета днес от НАЗ и Съюза на говедовъдите в България и представена пред журналисти в Арбанаси, предаде репортер на Фермер.БГ.

 

 

Въпреки 6-месечният интензивен диалог  с институциите, сектор Земеделие е натоварен с финансовата и административна тежест  за инсталиране на нивомерни и фискални устройства в земеделските стопанства до 31 Август 2015г.

 

А последното измененеие в наредбата представлява "безпрецедентна практика в световен мащаб  и репресия спрямо земеделските производители", се посочва още в протестната декларация на стопаните. Чрез декларацията земеделските производители изразяват "остро възмущение  и недоумение от липсата на позиция от страна на МЗХ за решеване на проблема" . В тази връзка НАЗ инициира национално демонстративно зареждане на земеделска техника - комбайни и трактори, заедно с прикачния инвентар, което ще се проведе на 24-ти Юли, петък във всички области на страната с изключение на област Благоевград.

 

Очаквайте ексклузивно видео и подробности само във Фермер.БГ!

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!