Поискаха разпит на зам.- земеделския министър Лозана Василева като свидетел по делото срещу Миню Стайков, съобщи Дарик.

Ани от Болярово спечели срещу БАБХ

Ще бъде разпитан и евродепутатът от ДПС Атидже Алиева-Вели в качеството си на бивш заместник изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). 

„В днешното съдебно заседание бяха направени допълнителни доказателствени искания от страна на защитата, които прокуратурата също намира за относими - да бъдат разпитани и други длъжностни лица, заемащи висши ръководи длъжности в ДФЗ и в Министерството на земеделието“, обясни прокурор Ангел Кънев.

Бившият изпълнителен директор на ДФЗ Живко Живков е бил вече разпитан в предходното съдебно заседание. Прокурорът напомни, че списъкът на всички свидетели по делото е приложен към обвинителния акт, съдът сам определя кой свидетел в кое съдебно заседание да бъде разпитан. 

По това наказателно производство е разпитван Румен Порожанов, той все още не е разпитан в съдебна фаза на наказателното производство, уточни Кънев.

По думите му няма свидетел, който е разпитван на досъдебна фаза, да е изключен от прокуратурата и да не е искан в съдебна фаза. „Кога ще бъде разпитан конкретен свидетел е в компетенциите на съда да реши, той преценява кой кога да призове“, припомни Ангел Кънев, от което стана ясно, че не се знае кога точно Румен Порожанов ще бъде извикан по делото в съда.

АГРО АНКЕТИ: Удовлетворяват ли ви предложените ставки по мярка COVID-19?

На 23 октомври 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Миню Стайков. Той е подсъдим като ръководител на организирана престъпна група, която е злоупотребявала с европейски средства. Заедно с алкохолния бос са обвинени още 13 души, петима от които са служители в ДФЗ.

Следващото заседание по делото срещу Миню Стайков е насрочено за 13 юли.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

ЕК: Могат да се отнемат субсидии за забранени пестициди

Земеделец мами по Натура 2000

Злоупотреба с власт: Главен инспектор на БАБХ отива на съд