Застраховка срещу сушата и други капризи на времето. Още в края на  миналата година от Панамин Ко. сигнализираха за необходимостта от навременни мерки за защита на есенниците след сухата есен. И това в действителност се оказа ключово за спасяването на посевите.
 
Оскъдицата на влага през пролетта не помогна на фермерите, но тези, които включиха Панамин Агро® в програмата си за грижа за посевите, сега могат да се похвалят  с добре изглеждащи есенници и с разгърнат потенциал на растенията в сравнение с останалите. 
 
Фермерите, които се довериха на Панамин Агро® още от есента наблюдават внимателно развитието на посевите и могат да бъдат по-спокойни, въпреки липсата на дъжд. 
 
Снимка: Пшеница от посев на Хаде Транс ЕООД край шуменското село Бяла река. Така изглежда посевът след първо третиране и начало на второ.

Силата на Панамин Агро® 

 
Панамин Агро® е уникален и единствен по рода си. Причината за това е, че за първи път в историята на храненето на растенията съществува продукт, който подхранва с естествено свързан въглероден диоксид. Именно в това е силата на Панамин Агро®  - богатият запас от естествено свързан въглероден диоксид. 
 

NB! - 1 кг Панамин Агро® = 160 литра газ въглероден диоксид

 
Когато растението се подхрани по този начин, то се запасява с естествено свързан въглероден диоксид. Това води до множество ползи, но три от тях са изключително важни: 
- фотосинтезата се ускорява;
- фотосинтезата се удължава;
- регулация на устицата.
 
А лятото предстои
Удължаването на процеса на фотосинтеза е особено важно, тъй като в сухите и горещи месеци тя спира заради високите температури. Използването на Панамин Агро® при пролетниците би засилило техните съпротивителни сили през лятото. 
Като закономерна реакция от натрупването на естествено свързан въглероден диоксид, растението регулира устицата си – държи ги максимално затворени. Когато това се случва, транспирацията (изпарението) на влага сериозно се намалява - ключов момент в сухо време. 
 
 
Освен това с Панамин Агро® се намалява и разходът на влага и вода, необходими за нормалния жизнен цикъл на растенията и за осъществяването на процеса фотосинтеза. Този процес е подпомогнат и от изключително богатото съдържание на още един жизненоважен елемент в Панамин Агро® - силициевия диоксид. Той е основен антистресов елемент и допринася за имунния отговор на всякакъв вид биотичен и абиотичен стрес.
 

Защо това е важно?

 
Последните резултати от редица проучвания и изследвания на учените показват, че миналата есен и тази пролет са само началото на засушаването, което ще продължи и в следващите няколко години. Това със сигурност ще доведе до проблеми за фермерите, които подценяват ситуацията. 
 
 
Панамин Агро® дава възможност на стопаните да бъдат по-спокойни и уверени в крайния резултат и колкото и да е недостатъчна влагата, третираните с продукта посеви я усвояват, оптимизирайки на максимум потенциала си, въпреки стресовите фактори. Т.е. ако дъждът, който пада в момента е малко, Панамин Агро® ще помогне за неговото максимално оползотворяване. Растенията са по-зелени, по-здрави, по-развити и с по-добър потенциал.
 

Време е за застраховка на пролетниците!

 
В началото на 2019 г. Панамин Агро® проведе пръскания в различни стопанства с пострадали посеви от есенни зърнено-житни култури, значително увредени от неблагоприятните климатични условия в края на миналата и началото на тази година. Продуктът спомогна за възстановяване на посевите и може да се каже, че есенниците са спасени! Сега обаче е ред на пролетниците. Своевременното подхранване с Панамин Агро® ще бъде вашата застраховка срещу предстояща суша и/или други капризи на времето.
 
Снимка: Опитна парцелка на Панамин Ко. край Пловдив. 
 
Защото Панамин Агро® отключва потенциала на растенията, ограничен от  липсата на влага или друг вид биотичен или абиотичен стрес, сполитащ посевите. Той  не само възвръща потенциала на угнетените растения, прави ги по-здрави и засилва имунния им отговор към неблагоприятните фактори, но и запазва този потенциал, разгръща го до неговия максимум и го превръща в застраховка срещу бъдещ стрес.
 
Доказано! И тъй като операция „Спасяване на есенниците“ е вече успешно завършена и резултатите са видими, сега можем уверено да кажем: „Не спасявайте пролетниците! Застраховайте ги с Панамин Агро®!“. 
 
За допълнителна информация и контакти: Web: www.panamin.bg; Tel. +359 883 20 99 20; E-mail: [email protected]