На официална церемония на 02 декември (вторник) ще бъдат връчени наградите за новоучреденото Отличие „Принос в механизацията на земеделието”. Събитието ще се проведе от 13 ч. в Зала 3 – „инж. Стоимен Сарафов” в сградата на НТС в гр. София. 
 
„Принос в механизацията на земеделието”  е начинът, по който можем да отчетем развитието на механизацията в отрасъла, както и повод да си припомним всички видни дейци допринесли за развитието на българското земеделие. Подкрепяйки и продължавайки мисията на в. „Земеделска техника” – да обедини образование, наука и бизнес в сферата на земеделието, като информира и подпомага отрасъла, петте организатора – Селскостопанска академия, Контролно – техническа инспекция, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Аграрен университет – Пловдив и вестникът поставят началото на една нова традиция – Празник на българската механизация на земеделието. 
 
Отличието има три направления:
„Български производител на земеделска техника”
„Иновации” – за вносители на земеделска техника
Категория „Енергетични машини”
Категория „Самоходни прибиращи машини”
Категория „Работни машини”
„Механизация в земеделското производство” – за малки, средни и големи стопанства
 
Ще бъдат отличени най- иновативните български и вносни машини продавани на българския земеделски пазар, както и земеделските производители постигнали добри резултати, внедрявайки  земеделска техника в своите стопанства.
 
Основната цел  на организаторите е 1-ви декември (рожденият ден на в. „Земеделска техника”) всяка година да събира хората, активно участващи в развитието и модернизацията на земеделието, хора, които успешно прилагат механизирани технологии в своите стопанства, производители на техника и вносители на чуждестранна иновативна такава.  
 
Всеки един от учредителите има дълга история, свързана с механизацията на земеделието и активно участва в нейното развитие. Визията е този конкурс  да поддържа живо знанието за историята, да отчита настоящите успехи на заетите в отрасъла и да представя технологиите на бъдещето пред българския земеделски производител, посочват организаторите.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!