За втора поредна година Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) организира форум, на който ще събере на едно място представители на бизнеса, държавните органи и неправителствените организации, обединени в интересите си за развитие на един от най-приоритетните сектори в България, заяви в интервю за Фермер.БГ новоизбраният председател на АЗПБ Венцислав Върбанов.

 

Втората национална среща на земеделските производители в България ще се проведе от 6 до 8 февруари 2014 г. в хотел Адмирал, к.к. Златни пясъци.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО:

 

„Към втората Национална среща на земеделските производители има много голям интерес. Амбицията ни е на едно място да съберем представители на законодателната, изпълнителната власт, на държавната администрация, на регионалните структури на държавните институции и в същото време – фермери от всякакъв калибър, защото в нашата Асоциация членуват както големи, така и малки фермери, членуват животновъди и преработватели на селскостопанска животинска продукция.

 

Събрани на едно място, ще дадем възможност да се чуе от първа ръка визията за една последваща политика в областта на земеделието в България от представители на МЗХ“, заяви специално за Фермер. БГ председателят на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) Венцислав Върбанов. По думите му има още много неизяснени моменти в аграрната политика по отношение на новия програмен период 2014-2020 г. и очакванията са на тази среща да бъдат чути и отговорите.

 

„В отделните панели на форума е отделено сериозно внимание на новия програмен период. Специалисти от МЗХ ще разяснят визията за земеделие на отделните браншове. Надявам се, от МЗХ да чуят по време на срещата и каква е позицията на неправителствения аграрен сектор“, допълни Върбанов. На предстоящата втора Национална среща на земеделските производители ще има и представители на Копа-Коджека (Европейската организация на фермерите), както и представители на най-големите агрофирми в България.

 

„Подготвяме разнообразна програма, която очакваме да задоволи интереса на земеделските производители, а и да им даде отговор на много въпроси, които те самите си поставят и имат очакване да получат отговори на тях“, допълни Венцислав Върбанов. Втората национална среща на земеделските производители в България ще се проведе от 6 до 8 февруари 2014 г. в хотел Адмирал, к.к. Златни пясъци.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!