Винопроизводители от цялата страна, които имат интерес за износ на вино в Китай, са поканени за участие в среща в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) днес. В срещата ще участват министърът на земеделието и храните проф.д.с.н Димитър Греков, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев и президентът на СМК ГРУП Интърнешънъл Джелял Метин Кълъч, както и експерти от областта на производството на вино, информират от ИАЛВ.

 

От агенцията допълват, че при тях е постъпило по електронен път писмо от СМК ГРУП, относно предложение за увеличаване на продажбите на българско вино в Китайска Народна република и на международните пазари. СМК ГРУП работи върху няколко големи проекта между Китай, Русия и Турция и представлява няколко китайски държавни организации в Турция и съседните и държави.

 

Предложението е да бъде създаден консорциум. В него участие могат да вземат всички български винопроизводители, интересуващи се от продажби в Китай. Специално за китайския пазар ще се регистрират няколко нови марки, чийто собственик ще бъде новосъздаденият консорциум и ще се търсят бъдещи възможности, които да водят до сътрудничество в областта на внос, износ, производство, сътрудничество и съфинансиране.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!