Испанска винарска изба, която не е свързана с електроенергийната мрежа, използва пълната сила на слънцето, за да узрее гроздето, както и за да превръща плода във вино. 
 
 
Винарната Son Juliana, която изцяло се захранва от възобновяема енергия се намира на испанския остров Майорка. Ниско разположената сграда се състои от сглобяема бетонна конструкция, построена само за 15 дни, и използва естествени материали, за да се слива с околността.
 
Изградена с изглед към планината, винарската изба се намира на равен, глинест терен с продълговата форма, определен от пейзажа и процеса на винопроизводството. Гроздето влиза на входа на изток, където минава през няколко преработвателни станции, докато накрая виното се бутилира и етикетира и се излага за дегустации в търговската зала на западния вход. Сградата с площ 1300 квадратни метра може да произвежда 40 000 литра вино всяка година.
 
 
Бетонната конструкция на винарната е облицована в маре – местен камък тип пясъчник, използван за фасадата. Интериорът е облицован с керамични тухли. Винарната остава хладна благодарение на пасивна вентилация и използване на бетонни и каменни стени, а наклонените й покриви са покрити с коркова изолация. Възползвайки се от земната термална маса, архитектите са построили винарната в мазето, за да отговарят на специалните изисквания за температура и влажност. 
 
„Задържащите стени са каменни габиони, за да се възползваме от топлинната маса и почвената влага, които се запазват през лятото. Приносът на естествената вентилация и температурата се осъществява чрез тръби, свързани с геотермални термопомпи“, казва главният архитект на сградата за електронното издание Грийнтех.