Третата национална среща на земеделските производители в България започва в к.к. Златни Пясъци, предаде репортер на Фермер.БГ. 

Провеждаме нашия форум в много важен момент за българското земеделие и селско стопанство – на старта на един нов програмен период, заяви председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов на пресконференция преди откриването на форума. 
 
Той допълни, че земеделските производители разчитат министър Танева утре да обяви повече конкретика по стартирането на програмата за развитие на селските райони и кога ще започне прием по мерките. Днес ПРСР се разглежда на Министерски съвет и очакваме на този форум да научим последните новини за бъдещето на сектора, коментира Върбанов.
 
Очакваме по време на срещата да се получи диалог между земеделците, животновъдите и преработвателите от една страна и експертите на ДФЗ и МЗХ от друга по отношение на новите правила на ОСП 2014-2020 – Директни плащания и Програма за развитие на селските райони, каза изпълнителният директор на АЗПБ Ивайло Тодоров.
 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!  

 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!