На 4 септември министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще има среща с еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолош във връзка с Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

 

Това заяви министър Грудев на пресконференция по повод откриването на 5-ото селскостопанско изложение БАТА Агро 2014 в Стара Загора.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 

 

„На предстоящата среща ще запозная еврокомисар Чолош с детайлите по ПРСР 2014-2020 г. така, както тя е изпратена в Брюксел“, заяви Грудев. По думите му е необходим оперативен диалог с ЕК, за да можем своевременно да се реагира на забележките им по ПРСР.

 

Васил Грудев заяви категорично: „Нека бъдем реалисти – Програмата за развитие на селските райони няма да стартира преди Януари 2015 г.“. Министърът подчерта, че одобряването на ПРСР е само първия етап от един цялостен процес.

 

Грудев поясни, че служебното правителство не може да приема изменения в Закона за подпомагането на земеделските производители (ЗПЗП), който е рамков на прилагането на програмата, но затова пък вече се работи активно по наредбите по новата ПРСР.

 

Васил Грудев обеща, че подзаконовата нормативна уредба ще бъде разработвана съвместно с аграрния бизнес.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!