“Винаги съм работил  с голяма страст в сферата на селскостопанските машини и от опита, който съм натрупал през годините в много различни държави, стигнах до извода , че ако някой произвежда по промишлен начин, както трябва, удовлетворявайки напълно крайния клиент, той ще бъде винаги успешен в този бранш. Това е, на което съм научил моите деца и  служители.”
 
Antonio Maschio
Основател на Mascar S.p.a
 
MASCAR е италианска компания, която e тясно специализирана в производството на сеялки за редови култури и машини за балирани и фолиране на кръгли бали. В своите два завода, разположени на няколко метра един от друг на обща площ от 27 000 кв.м., компанията произвежда 95% от оборудването си, с пълен качествен контрол на всички процеси по създаването на машината: сглобяване, лазерно рязане, огъване и заваряване, станция за боядисване и автоматизиран склад за резервни части.
 
Това прави продуктите на Маскар надеждни и намалява времето за производство, за да бъдат всички клиенти наистина удовлетворени. В момента 80% от общия оборот на компанията се експортира в над 40 държави. 
Вакуумната прецизна сеялка е най-доброто решение за изсяване на всички видове семена при редовите култури – слънчоглед, царевица, бобови култури, сорго, памук и други. Двата модела сеялки на Mascar се различават по вида на изсяващите апарати.
 
MASCAR FUTURA - СЕЯЛКА С ДОЛЕН РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ (АНКЕРЕН БОТУШ)
 
 
 
Изсяващият апарат с долен разпределител е подходящ при сеитба на добре обработени преди това почви, като по този начин се осигурява по-добра прецизност на засяване на семената. Анкерният ботуш позволява сеитба и при по-влажни почви, без да имаме задръстване от почва.
 
Дозиращият апарат на FUTURA разполага с колело за регулиране дълбочината на изсяване - Farmflex, което лесно и точно може да се настрои (опционално се предлагат гумени или метални “V”-образни колела). Сеялката има възможност за поставяне на преден двоен диск за предварително отваряне на семенната бразда. Дълбочината на изсяване се настройва чрез манивела с разграфена скала, много лесно и прецизно. Друго предимство на FUTURA е здравият лемеж с двойна настройка във вертикала.
 
MASCAR MAXI - СЕЯЛКА С ГОРЕН РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ (ИЗСЯВАЩ ДИСК)
 
 
Този изсяващ апарат има два диска, които позволяват сеитба при не така добре предварително обработени почви, с растителни остатъци след култивация. Още повече, двата диска отварят браздата в дълбочина, която се определя от дълбочината на водещите колела. Те могат да се саморегулират при отрицателни наклони на релефа на терена, поради това че не са свързани помежду си. Апаратът е с тегло 95 кг.
 
Отношението тегло/издръжливост е от съществено значение. Възможно е използването на трактори с малка мощност, за да спестите разходи за гориво.  Вътрешният резервоар на семена в апарата е достатъчно голям и гарантира регулярно и плавно подаване на семена към дупките на изсяващите дискове. Двете V-образни колела тип 1” или 2” покриват и притискат семенната бразда за оптимално поникване на семената.
 
Сеялката разполага и с независими водещи колела и задни притискащи колела, регулируеми както по позиция, така и по натиск. Изсяващите дискове са изработени от неръждаема стомана с дебелина от 1,2 мм за дълъг експлоатационен живот. Външният диаметър е 240 мм, а този на окръжноста на семенните отвори е 215 мм;
 
КОМПОНЕНТИ НА СЕЯЛКИТЕ: ДИСТРИБУТОР
Семената падат надолу на 5 часа по часовниковатa стрелка. Бронзов прогресивен чистач осигурява уникалност на семената. Четката вътре в разпределителя осигурява почистване и дълготрайност на диска. Ритачът позволява перфектното падане на семената надолу. Разпределителят е изработен от алуминиева сплав, за да не се деформира и да не се влияе от температурни изменения, а уплътнението му, изработено от смола, не позволява загуба на вакуум. Капакът на дозиращият апарат е изработен от технополимер, съставен от 60% фибростъкло.
 
Предимствата му са: много висока твърдост, силна устойчивост на механични натоварвания, висока устойчивост на деформации, добра дименсионна стабилност, устойчивост на обичайните разтворители (например въглеводороди, кетони и др.), водни разтвори на голям брой химични агенти, както и продукти за почистване, устойчивост на масла и горива.
 
Дълбочината на изсяване се настройва лесно чрез завъртане на ръчно колело или манивела.  Скалата, показваща настроената дълбочина, е лесно видима веднага отзад. Чистачът се настройва механично. Скоростната кутия е с 18 скорости и централно регулиране, задвижвана от здрава верига. Паралелограм с прогресивно регулиране на натиска на изсяващия елемент върху почвата. Хидравличните маркири са стандарни за всяка сеялка. Централна настройка на сеитбената норма.
 
Голям бункер за тор с голям товарен отвор, изработен от неръждаема стомана, устойчив на корозия. Разпределението с шнекове осигурява оптималното подаване на всякакъв тип тор, равномерно по цялата работна ширина на машината. При избор на микрогранулатор кутиите са изработени от неръждаема стомана и са с обем от 12 л, като опционално се предлагат и с обем 27 л. Тяхната форма позволява висока прецизност и лесна настройка. Изсяващите елементи за разположени на здрава основна рама – 150х150 мм. 
 
Видове рами: фиксирана рама с единична греда с дължина от 2,5 м до 5,8 м, единична и двойна телескопична рама с 4,5 м работна греда, прикачна рама, фиксирана рама с двойна греда и вградена транспортна количка,сгъваема рама.
 
Flex-Evo е вакуумна пневматична сеялка, която позволява бърза и опростена хидравлична промяна на междуредовото разстояние на изсяващите елементи директно от трактора. Предлага се за 6, 7 или 8 изсяващи реда. Настройка на редово разстояние от 45 см до 75 см, през 5 см. (т.е. 45-50-55-60-65-70-75).
 
 
Официален представител на Mascar за България от 2006 година е Булагро Машини АД.