За шеста поредна година Асоциация на земеделските производители в България организира най-големия аграрен форум у нас, на който бизнесът, представители на властта и неправителствени организации дискутират най-актуалното от земеделския живот в страната и Европа, съобщиха от АЗПБ.
 
 
Шестата национална среща на земеделските производители в България ще се проведе под мотото “Обединени за нашето бъдеще” в периода 14 – 16 февруари 2018, а домакинът по традиция ще бъде хотел Адмирал, к.к Златни пясъци. 
 
Това реши ръководството на АЗПБ на свое редовно заседание на Управителния съвет, което се проведе на 13 октомври 2017г. в хотел Калиста, Старозагорски минерални бани. Конференцията ще бъде открита от Министъра на земеделието, храните и горите – Румен Порожанов.
 
Форумът през 2018 г. се очаква да е още по-мащабен, по-значим, с много актуални теми, вълнуваща програма, официални гости от Европейския парламент и Европейската комисия. Ще бъдат представени и дискутирани последните предложения на ЕК, относно бъдещето и приоритетите на ЕС след 2020 г.
 
“АЗПБ за пореден път доказва, че е стабилно рамо в подкрепата на фермерите и верен партньор в бизнеса, че компетентно и отговорно отстоява интересите на сектора пред властта, че умее решително и дипломатично да се бори в полза на своите членове, водена от целта за постигане на конкурентен, устойчив и модерен агросектор”, каза Венцислав Върбанов, председател на АЗПБ по повод обявяването на Шестата национална среща на земеделските производители в България.
 
Регистрацията за участие вече е открита и всеки желаещ може да заяви своето присъствие.