На фона на снеговалежите в страната, в Генералтошевско почти няма сняг. Това каза за Фермер.БГ Стилиан Стоянов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските зърнопроизводители – Генерал Тошево и член на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). 
 
 
„Снежната покривка е символична в нашия край. Дори не може да се каже, че е покрита земята със сняг. Това определено не е добре засега и както се казва – в началото на притеснението сме“, отбеляза Стоянов.   
 
Производителите в този район имат и друг проблем –инвестиционните намерения за проучване и добив на газ върху земеделска земя в Добруджа и България. Именно асоциацията от Генерал Тошево публикува миналата седмица декларация, в която се отбелязва, че стопаните са в протестна готовност. 
 
„Готови да блокираме гранични контролно-пропускателни пунктове и след това да протестираме с хора и машини в град София“, се казва в декларацията. 
 
„След срещата среща и разговори с министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на околната среда и водите Нено Димов, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, ни беше обещано, че до края на този месец – най-късно в началото на следващия, ще има решение на проблема. Но докато това не стане, ние сме готови на  протести“, каза Стоянов, който добави, че в събота в Генерал Тошево дори владиката е направил служба, за да се намери вариант за излизане от ситуацията.