На 12 септември в Пловдив ще се проведе заседание на УС на НАЗ, съобщи за Фермер.БГ Георги Милев, член на УС на НАЗ. Акценти в предстоящото заседание ще бъдат обратното начисляване на ДДС, заложено в промените на Закона за ДДС, както и забавянето на агроекологичните плащания.

 

Милев припомни, че още в края на август УС на НАЗ е обсъдил забавянето на процедурата по одобрение на заявленията по мярка 214 „Агроекологични плащания“ в направление „Въвеждане на сеитбообръщение за опазване на почвите и водите“, но и досега проблемът не е решен. Зърнопроизводителите изразяват опасения от загуба и неусвояване на европейски средства.

 

На предстоящото заседание отново на дневен ред ще бъде поставено категоричното несъгласие на членовете на асоциацията с предлагания механизъм за обратно начисляване на ДДС при търговията със зърно. Георги Милев припомни пред репортер на Фермер.БГ, че членовете на НАЗ се обединяват около вариант за въвеждане на диференцирана ставка на ДДС като мярка за справяне със данъчните злоупотреби в сектора.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!