Универсал-НВГ предлага на своите клиенти нови промоционални цени за налична почвообработваща техника с марките POTILA и BRIX. Това са оптимални решения за всички земеделски производители, които ще се погрижат за отличната предсеитбена подготовка. Клиентите на компанията могат да се възползват от промоционалните пакети при закупуване на налична нова земеделска техника до изчерпване на количествата.
 
POTILA – перфектният избор за предсеитбена подготовка
 
Едно от най-сигурните решения за предсеитбена подготовка са финландските 8-редови култиватори с марката POTILA. Те са идеалния избор  за тези, които търсят мощност на инвентара, висока производителност в работата и издръжливост в износването на конструкцията. Полето е готово за засяване само с една обработка, благодарение  на вибриращите S-образни  работни органи с размери 11х4 см, разположени в 8 реда и разстояние между тях 7 см. Когато работните органи си свършат работата и разкъсат изораните бразди, Crossboard поема работата и ефективно раздробява едрите почвени агрегати.
 
 
Работната дълбочина може лесно да се регулира хидравлично, което е отлично за работа в полета с различни типове почва. Опорните колела  и рамата от 3 секции разорават идеално терена, осигурявайки изключителна маневреност и стабилност при движение. Опционално могат да бъдат поръчани разрохквачите за следите след гумите на трактора като по този начин негативния ефект е напълно премахнат.
 
 
Интензивното вибриране на работните органи изравнява почвата и в същото време запълва празнините, което прави машината изключително атрактивна за земеделци. Сеитбеното легло е обработено толкова добре, че дори дребнозърнестите култури имат оптимални условия за поникване.
 
 
Най-предпочитаният модел е MASTER PRO, който е подходящ за предсеитбена обработка на всички видове почва, като разполага с усилени S-образни работни органи. Моделът Master Pro 800 се слави като един от най-атрактивните, благодарение на 8 метровата си работна ширина и 114-те си работни органа. Като допълнително оборудване са добавени пружини и заден подравнител за разбиване на почвените агрегати и подравняването на терена. Стандартно в модела има осветление за движение по пътищата.
 
BRIX съчетава немското качество и ниската цена 
 
Всички земеделци могат да се възползват от дисковите брани BRIX, които се характеризират с немското качество и достъпна цена. Дисковите брани са за предна или задна навесна система Twinn и Twinnpack, които са патент на фирмата и се познават лесно по вълнообразна форма на дисковете. Те са разположени близо един до друг, с цел натрошаване на буците след оран и отлично нарязване на всякакви видове растителни остатъци. Браните отлично доказват възможностите си при работа в тежки почви.
 
 
Дисковата брана BRIX TWINN е уникална, иновативна  и ефективна технология за почвообработка след оран, която се монтира на предния навес на трактора, и е с работна ширина от 6 метра. Диаметърът на дисковете е 560 мм, а между тях има чистач, като неговата основна цел е  да предпазва от  натрупването на маса, при работа в по-влажна почва.
 
 
Браните от тази серия отлично подравняват почвата, улесняват работата и комфорта на водача, запазват ходовата част на трактора и значително увеличават  работната  скорост в обработки след оран и продълбочаване.
 
Дисковата брана BRIX  Модел TWINNPACK 300 нарязва, натрошава и утъпква почвата, спомагайки за оптималната  подготовка на сеитбеното легло. Браната баластира трактора оптимално, подобрявайки комфорта на работа при висока скорост.
 
 
Други модели, радващи се на огромен интерес от фермери са BRIX MЕТЕОR  LV130 и LV150, които са oбръщателни плугове с болтова защита, с 4 или 5 корпуса и усилена греда в размери 100х150х8мм. При тях височината на гредата е 78 см, а разстояние между телата е 95 сантиметра. Работния захват на телата може да се регулира механично от 35 до 50 см. Телата на плуговете от тази серия  са с пера, за по-добро разпиляване на почвата. За маневра в края на полето плуговете са оборудвани с  хидравличен реверсивен цилиндър. В стандартното оборудване влизат още завихрители и колело за работа.
 
 
Фирма Универсал-НВГ предоставя на българските фермери невероятни предложения и добри оферти. Направете печеливш избор, като изберете POTILA, комбинация, която дава висока производителност и ефективност в работата. Доверете се на немският производител и лидер BRIX, доказал своята ефективност при работа в тежки почвени условия. 
 
Повече информация за промоционалните оферти за налични машини на Универсал-НВГ или за цялостното портфолио с продукти на фирмата, може да намерите на тел: 0889 231 012 / 0887 413 014; е-mail: [email protected]  или на www.universal-nvg.bg