Земеделски производители от България имаха възможността да посетят завода на семейната компания Vaderstad в Швеция. Те успяха да видят къде се произвеждат техните машини и да се запознаят с хай-тек технологиите и производствения процес в завода.

 

Хенрик Гилстринг от Vaderstad, приветства фермерите от България и представи презентация свързана с историята на семейната компания, как се е развивала през годините и постиженията, които е направила в селскостопанския сектор.

“Нашата бизнес идея е да  осигурим на модерното земеделие техника и методи с висока ефективност. За нас ключовите мотиви при машиностроенето се изразяват в постигането на няколко операции на полето с едно минаване, както и гарантирането на дълъг живот на машините. Ние се стремим всяко ново поколение и модел да е по-добро и съответно да сме гъвкави – да предлагаме богат избор от машини и опции за оборудване. И това е дало своите резултати – пред вас мога да споделя, че до 2015 година в България са продадени над 150 сеялки Vaderstad и за нас това е вторият по-големина пазар в това направление след Украйна. ”, каза Хенрик Гилстринг, Финансов мениджър във Vaderstad.

 

 

По време на презентацията бяха показани и  концепциите за бъдещето развитие на машините с марката Vaderstad. Сред тях са - новите модели сеялки Spirit R, които ще се предлагат с полимерен бункер, издръжлив на корозия, както и с нова дозираща система. Новата сеялка Tempo L е друг иновативен продукт, който е с голям капацитет и е подходящ за окопни култури. Тя ще се предлага с опция за 16 редово изсяване и се очаква да е на българския пазар през 2017 година. Друга иновативна концепция е технологията Seed EYE, която е уникална система за прецизно броене на семената и предлага лесно калибриране.

 

“Знаем колко е важно за вас земеделските производители да работите с иновативни технологии на полето, които да ви гарантират по-голяма прецизност, повишаване на добива и да улесняват ежедневната Ви работа. Затова ние се стараем да прилагаме иновации и да се вслушваме във вашите нужди”, добави по време на срещата Бернт Мартенсон,  Мениджър Продажби за България.

 

Посещението продължи с обиколка на производствената част, където имаше възможност да се види самия процес на производство, как се контролира качеството на всяка машина и използването на най-нови технологии в производството – автоматизирани камери за боядисване, роботи за прецизно лазерно изрязване на елементите и високо квалифицирани инженери.

 

 

Земеделците имаха възможността да видят издръжливостта и производителността на машините Vadеrstad и в действие. На специално подготвен терен в каменната кариера Kimme бе тествана сеялката Spirit 300 S. Резултатът от този тест бе, че дори и след продължително минаване по камъните в кариерата, сеялката остана невредима, както и нямаше поражения по дисковете. Това доказва качеството на използваната стомана и всеки един вложен елемент в в производството на машините.

 

 

Българските  земеделски производители имаха възможността да видят в действие на полева презентация и няколко различни модела машини Vaderstad, сред които новата сеялка Tempo L, сеялките Spirit и Tempo R, култиваторите Carrier с различни работни дължини и култиваторът Top Down. Фермерите бяха силно впечатлени от показаната прецизност и високата скорост, с която могат да работят машините Vaderstad.

 

 

“Мога да споделя с гордост, че от скоро съм собственик на сеялка с марката Vaderstad и благодарение на това забелязвам повишаване на добива с над 10%, което за нас земеделските производители е изключително важен фактор при избора на машини. Това, което сега видяхме само доказва, че трябва да залагаме повече на качествени машини и иновативни концепции в земеделието.”, сподели Иван Стоянов, земеделски производител, част от гостуващата група.

 

Заедно с полезната информация за машините, екипът на Тайтън Машинъри България подготви и много различни занимания за своите клиенти. Организирана бе разходка в ловния парк Bjorkvik, който се намира на територия от 26 000 дка и предлага всякакъв тип забавления – ловуване на патки и диви животни, хотелска част, множество езера и един уникален музей с трофеи на управителя на ловния парк. В следобедните часове бе посетен и музеят на Военно-въздушните сили в Линкьопинг, където има изложени експонати на първите витлови самолети, останки от самолети, участвали в Студената война и също така първите самолети, които са участвали във Втората Световна Война, произведени в Германия, а малко по-късно и с производство в Швеция в заводите на SAAB.

 

В края на пътуването Димо Димов, продуктов мениджър за Vaderstad в Тайтън Машинъри, сподели :

“За нас е важно да покажем на земеделските производители къде и как се произвеждат машините, с които те работят всеки ден на полето. Изключително важен е и фактът, че на такъв тип организирани пътувания, може да се обменя ценен опит – фермерите споделяха своите проблеми и препоръки към производителя и получаваха адекватни отговори директно от хората, които отговарят за концепцията на прикачния инвентар Vaderstad. Прибирайки се към България, мога само да им пожелая спорна и безаварийна жътва!”

 

 

Повече информация за продуктите и услугите на Тайтън Машинъри България, можете да получите на *4040 ; www.titanmachinery.bg