В рамките на 2 дни, Тайтън Машинъри България съвместно с Асоциация на растителнозащитната индустрия България (АРИБ) проведе демонстрации на тема: „Безопасна употреба на продукти за растителна защита и съвременна техника за тяхното приложение“.
 

Събитията се проведоха в землищата на Добрич и Шумен, а основната идея бе точно в кампанийния сезон на земеделските производители да бъдат показани добрите селскостопански практики за безопасната употреба на продукти за растителна защита и оптималните технологични решения за тяхното прилагане.

 


 

Нели Йорданова, директор на АРИБ, сподели че са избрали Тайтън Машинъри за партньор в провеждането на това мероприятие, тъй като за земеделците е много важно да приложат правилните практики при употребата на пестициди. Това е пряко свързано с реколтата, а от своя страна Тайтън Машинъри разполагат с нужните технически решения.
 

Алина Занфирова, продуктов мениджър на Tecnoma в Тайтън Машинъри България, заяви че съвместната инициатива, заедно с Българската асоциация за растителнозащитна индустрия България, цели да се представи идеята за безопасна употреба на пестициди.


Това не би могло да се случи без правилната техника, която ние предлагаме днес на пазара. В най-близко бъдеще ще организираме подобни мероприятия съчетани с теорeтична част и практическа част на полето във всички останали региони в България. Като идеята ни е да бъдем по-близо до фермерите“, посочи Занфирова.


По време на презентацията за първи път в полеви условия бе представен новия CASE IH Optum CVX, който е носител на престижната награда „Трактор на годината 2016“. Optum е пълен с модерни технологични решения, като усещането за премиум комфорт се усеща най-вече в луксозната кабина, която грабна вниманието на земеделците.


Димо Димов, продуктов мениджър за прикачен инвентар в Тайтън Машинъри България, заяви: „Специално за фермерите показахме и няколко технологични комплектации: трактор CASE IH от серията MAXXUM 140 с агрегатирана към него тороразпръсквачка Kverneland Exacta TL Geospread, която е торачка от ново поколение, изцяло ISOBUS съвместима с възможност за правене на секционен контрол и променлива норма, което става все по-популярно в страната. Друг акцент бе и тракторът CASE IH Farmall 95a, с агрегатирана прикачна пръскачка Tecnoma с обем 3000 литра и ширина на пръскащите щанги - 24 метра.



Сеялката Väderstad Tempo също бе сред основните акценти на полевата презентация. Тя е единствената в момента на пазара, която извършва сеитба под високо налягане. С тази технология се гарантира по-висока скорост и прецизност на сеене от познатите конкурентни сеялки на пазара. При работа с високо налягане семената падат точно на разстоянието и на дълбочината, на която са зададени посредством компютърния терминал. Показаният модел бе 8 редов, навесен, хидравлично сгъваем, без торовнасяне.



„В полето, където се проведе демонстрацията, при сеитба на царевица с гъстота около 6 500 семена на декар и скорост от 15-16 км/ч., изсяването се извършва изключително прецизно и под високо налягане, а не с вакуум, както е при познатите вече на пазара подобни сеялки.“, обясни Димо Димов.


По време на презентацията бе показан и трактор CASE IH Farmall 95 , агрегатиран с прикачна пръскачка Tecnoma, с обхват на пръскащите щанги - 24 метра. Тази комбинация от машини е изключително подходяща за по-малките зърнопроизводители, които няма как да си позволят самоходна пръскачка, но искат да постигнат оптимални резултати при пръскането на културите в своето стопанство.



От Тайтън Машинъри са категорични, че срещите на полето ще продължат през цялата година, като това ще даде възможност за полеви тестове на предлаганите машини в реални български условия.
 

Повече информация за продуктите и услугите на Тайтън Машинъри България, можете да получите на *4040 ; www.titanmachinery.bg

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!