Тайтън Машинъри България винаги е залагала на иновативното. На тазгодишното международно изложение за селскостопанска техника БАТА АГРО, компанията представи на щанда си Case IH Maxxum Multicontroller. Високопродуктивният трактор, спечелил титлата „Машина на годината 2018", по време на изложението Агритехника в Хановер.
 
 
Иновативната машина е с трансимисия ActiveDrive 8. Пред камерата на Трактор.БГ Джордж Стансън, бизнес мениджър за Балканите в Case IH разказа повече.
 
„Трансмисията е с 24 предавки, разделени в 3 диапазона с възможност за превключване под товар. Машината доказано постига най-ниския регистриран разход на гориво за четирицилиндров трактор. Горди сме, че успяхме да създадем нова скоростна кутия, която със сигурност ще остане революционна през следващите  5-10 години“.
 
 
На щанда на компанията бе представено цялостното портфолио с машини с марката Case IH, с цел всеки земеделски производител да открие най-правилното решение за своето стопанство.
 
„Зад мен виждате Case IH QUADTRAC, който произвеждаме от почти 25 години. Когато за първи път показахме на света този модел, много хора ни казаха, че вървим в грешна посока. Години по-късно ние доказахме, че благодарение на интуитивния дизайн се намалява уплътнението на почвата, което е изключително важно за земеделците. Голямото сцепление на машината позволява извършването на всякакви тежки обработки с минимални последствия върху почвата. С това Case IH отново постави нов поглед върху машините от този клас“, добави Стансън.
 
 
Според него иновациите трябва да имат добавена стойност за крайния потребител. Този принцип е и движещата сила на американската компания.
 
„Когато ние представяме нови машини, знаем, че фермерът трябва да вижда истинска полза за себе си в тях. Когато внедряваме иновации ние се стремим най-вече да намалим времето за прибиране на реколтата, защото това е едно от най-важните неща за земеделците. От Case IH може да очаквате и през следващите години да поставят иновациите като константа. Продължаваме да следим темпа на българските производители и на пазара, за да предоставим най-добрите решения“.
 
Особен интерес и тази година предизвика цялото семейство на Case IH Axial Flow.
 
“Когато преминахме от конвенционалната към Axial Flow технологията ние знаехме, че в близко бъдеще стандартният начин за прибиране на реколтата ще изчезне. Именно концепцията на роторната технология  е това, което гарантира перфектни резултати при жътва. Проектирахме я през 1977 г., усъвършенстваме я вече 40 години, но още тогава знаехме, че инвестираме в технология на бъдещето“, каза още експертът в Case IH.
 
 
Съветът, който отправи Стансън към българските производители е да намерят и използват единствено технологии, които увеличават техните печалби. 
 
„Без значение какво произвеждаме, единственото важно за земеделските производители е в края на деня те да бъдат по-конкурентноспособни и по-продуктивни.  Това може да стане или с внедряването на нови технологии или с увеличаване на площите. Нека избират мъдро всяка технология, машина и инвентар, за да успеят да увеличат своята печалба. Благодарни сме и на Тайтън Машинъри, които винаги предоставят най-доброто обслужване на нашите клиенти. Това, което е водещо в нашите отношения и е двигател през всички тези години, е именно техният стремеж да удовлетворят клиентите. Нашата съвместна работа е много силна от самото начало, днес тя е още по-силна, а за в бъдеще можем единствено да вървим напред“, коментира Джордж Стансън.
 
 
Пазарът на земеделска техника през последните години остава стабилен и особено успешен за Тайтън Машинъри.
 
„На европейския пазар сме от 7 години. Активни сме на пазарите, особено на българския, той е много важен за нас. Заедно сме добре позиционирани на пазара в Румъния, Сърбия и Украйна. Започнахме с около 15 търговски бази, а към момента те вече наброяват 25. С тях се опитваме да бъдем по-близо до нашите клиенти. Работим много по цялостните процеси, както казах инвестираме най-вече в екипите ни от специалисти“, сподели Кристиян Миттердорфер, вицепрезидент на Titan Machinery за Европа.
 
Стратегията на компанията за бъдещето е насочена най-вече към екипа на компанията, за да могат експертите да доставят най-доброто ниво на поддръжка и консултации за всяко едно стопанство.
 
„През последните години развиваме един наистина успешен бизнес. Стратегията ни за бъдещето е да продължим да доставяме решения, които напълно да задоволяват, а и надхвърлят очакванията на нашите клиенти. Фокусът ни през 2018 пада върху екипа ни от специалисти. Вярваме, че ако инвестираме в него, това няма как не донесе успех както на нашите клиенти, така и на компанията. Предвидили сме много обучителни програми, инвестиции в търговските бази, софтуер и нови решения за прецизно земеделие“, добави вицепрезидентът на Titan Machinery за Европа.
 
 
В началото на месеца Тайтън Машинъри обяви своето разширяване в Германия. Компанията купува AGRAM, като придобиването ще приключи през юли 2018 г.
 
„Тази сделка беше много важна за нас. Пазарът в Германия като размер е подобен на българския, що се касае до тракторите. Това, което целим след разширяването ни е да оставим следа на пазара в Германия, но и да запазим доброто ниво, на което е в момента“, уточни Миттердорфер.
 
Повече информация за машините с марка Case IH, както и за Тайтън Машинъри България можете да намерите на *4040 или на titanmachinery.bg