В понеделник организациите в сектор "Месодайно говедовъдство" получиха официално запитване от Министерството на земеделието относно тяхната готовност за предоставяне на животни за клане за целите на месопреработвателната промишленост.

Вижте кой може да получи de minimis за реализация на агнешко

Мейлът е изпратен и до Асоциация за развъждане на месодайните породи говеда в България (АРМПГБ), които публикуваха формуляр на своя официален сайт. С неговото попълване членовете й могат да заявят наличните си количества на животни за клане, които искат да бъдат изкупени.

С цел да се осигурят начини за обезпечаване на продоволствието с продукция от суровини родно производство, както и във връзка с възможните трудности, настъпили пред земеделските стопани с къси вериги на доставки към ресторанти, хотели и спортно-увеселителни комплекси, молим да заявите животни за клане за целите на месопреработвателната промишленост“, гласи съобщението на страницата на АРМПГБ.

Напредък: Преходна национална помощ и през преходната 2021

Държавата вече заяви държавна подкрепа за кланиците, които изкупуват агнешко, за да се гарантират наличностите в търговските вериги за предстоящите Великденски и Гергьовденски празници.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Търсите работници? Сега може да намерите с втори трудов договор

Нова заповед на министър: Фермерските пазари да работят!

ПРСР: Безплатна помощ за животновъди по подмярка 6.3