Областният консултативен съвет по животновъдство – Сливен ще проведе заседание на 17 март в Информационния център по животновъдство в града, съобщи председателят на Съвета Михаил Михайлов. 
 
Освен членовете на съвета, поканени да присъстват са и животновъдите от Сливенска област.
 
Заседанието ще започне от 14 часа, а дневният ред включва: ситуацията в сектор мляко/ България и Европейска общност/, реализация на продукцията – краве и овче мляко, животни за клане, ЕРД и агнета. Обсъждане на някои от мерките за подпомагане на животновъдството, въпросите по селекцията също ще бъдат обсъдени. Въпросите за пасищата също ще имат своето място. Няма да бъдат подценени пчелари и свиневъди, които ще имат време за изказвания и предложения, посочи Михайлов.
 
Целта от заседанието е след изслушване на животновъдите да се приемат адекватни предложения, които да представим на МЗХ за излизане от тежката ситуация в момента. Нямаме време нито за стратегии, нито за програми. Единственото спасение е прилагането на бързи мерки за нормализиране на критичните точки в животновъдното производство и бързо решаване на останалите въпроси, посочи председателят на Съвета.
 
По информация на Михайлов, след заседанието на Съвета, ще се проведе среща на браншовите организации, след която ще бъде даден отговор на въпроса: Ще има ли протестни действия от страна на фермерите?