Цените на сезонните зеленчуци продължават да вървят надолу, като намаляват Индекса на тържищните цени /ИТЦ/ до 1,411 пункта, след като в началото на май нивото на ИТЦ се покачи до 1,563 пункта, съобщи БТА.

Краставиците поевтиняват тази седмица с 5,7 процента - до 1,25 лева за килограм. Българските оранжерийни домати поевтиняват с 2,4 на сто и се търгуват по 1,70 лева за килограм. Доматите от внос се търгуват по 1,36 лева за килограм. Цената на зелето пада с 4,1 на сто до 0,71 лева за килограм на едро. Пресните картофи поевтиняват с 0,8 процента до 1,20 лева за килограм.

Цената на салатите пада 28,6 на сто до 0,30 лева за брой.

Цената на лимоните пада със 7,4 на сто до 2,13 лева за килограм. Ябълките поскъпват с 2,4 на сто и се продават по 1,60 лева за килограм. Черешите поевтиняват с 4,1 на сто и се продават по 1,63 лева за килограм, а ягодите поскъпват с 1,3 на сто и се търгуват по 3,19 лева за килограм на едро.

Яйцата с поевтиняват с една стотинка и се търгуват средно по 0,15 лева за брой на едро. Кравето сирене се продава по 5,35 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" се търгува средно по 10,64 лв./кг. Олиото запазва цената си от 2,61 лева за литър.

Каймата се продава по 4,94 лева за килограм. Захарта се търгува по 1,93 лева за килограм. Брашното тип "500" се продава по 0,99 лева за килограм.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!