Тази година ще наблегнем на добрите практики за опазването на почвата и повишаването на нейното плодородие. По-специално No-Till и Strip-Till и опазването на микроорганизмите в почвата. 
 
 
Това каза за Фермер.БГ председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Светослав Русалов по повод предстоящия национален агросеминар, който асоциацията организира за седма година и който ще се проведе на 30 ноември и 1 декември 2017 г. в Гранд хотел Пловдив, в града под тепетата.
 
Специални лектори ще разкажат за опита си с тези технологии, които са ориентирани към запазването на въглерода в почвата.
Веднага след официалното откриване на събитието, ще се проведе и традиционната кръгла маса, в която участие ще вземат представители на министерството на земеделието, храните и горите.  
 
„Тази година обаче тя ще бъде под дискусионна форма между представителите на министерството и присъстващите стопани. Темите все още се конкретизират, но ако има допълнителни въпроси от залата, те също ще бъдат чути“, обясни Русалов
 
В рамките на събитието, на което Фермер.БГ е медиен партньор, тържествено ще бъде отбелязан единайстия рожден ден на НАЗ.