Седмият Национален агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) ще ни предложи възможности и насоки и не на последно място ще отбележи 11-та годишнина на националната асоциация. Благодаря на всички, че НАЗ е това, което е днес – солиден фактор в българския земеделски сектор, с развиващ се потенциал, отвъд пределите на страната. Това каза председателят на НАЗ Светослав Русалов по време на официалното откриване на 7-мия Национален агросеминар на НАЗ. 

 

Седми Национален агросеминар на НАЗ

 

На форума, който е под надслов „Хоризонти пред българското зърнопроизводство“ и чийто медиен партньор е Фермер.БГ, присъства и зам.-министърът на земеделието Вергиния Кръстева. Тя приветства участниците с думите: 
 
„За периода на членство на България в Европейския съюз (EС), прилагането на инструментите на Общата селскостопанска политика (ОСП) значително промени визията на земеделието и днес то е по-продуктивно“.  
 
 
От своя страна изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Живко Живков заяви:
 
„Ще се върна една година назад - от миналия до този семинар какво се случи? Ясно е, че работихте здраво, както на полето, така и в асоциацията. Достигнахме нечувани за страната добиви.
 
Трето -  всички вие влязохте много остро в дебатите, които все още текат по отношението на защитата ни пред Европа – много ясно категорично и точно защитихте националните интереси, за което само мога да ви поздравя. Пожелавам по-ползотворна работа, защото вие го можете“.
 
За втора поредна година асоциацията на зърнопроизводителите връчи стипендия „Иван Генчев Танев“. 
Този път победител е Камелия Георгиева, която в момента учи магистратура „Растителна защита“ в Аграрния университет в Пловдив.  
 
 
Георгиева заяви, че приветства инициативата на НАЗ и че се надява асоциацията и занапред да помага и да инвестира в образование. 
 
„По този начин НАЗ ще печели повече професионални кадри в сектора“, добави стипендиантката.