37 фирми от страната и чужбина са заявили участие в Седмото международно изложение "Пчеломания" 2010, което ще се проведе от 25 до 27 март в Спортен комплекс "Простор" в Добрич. Това съобщават от фирмата - организатор "Добрички панаир" АД. Официалното откриване е от 10.00 ч.. Очакват се гости от Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд Земеделие, председателят на Национален браншови съюз и управниците на Добрич и областта.

В навечерието на изложението се проведе конкурс за детски рисунки "Медът - сладкото злато на Добруджа". В него се включиха над 350 творби. 40 от тях са отличени с награди. Призовете ще бъдат връчени след откриването на панаира - от 10.30 ч. в Конферентна зала. В трета възрастова група са отличени Даринка Дончева на 14 г. от СОУ "Климент Охридски" и Траяна Милчева на 13 г. от ОУ ''Христо Ботев''.

По време на седмата "Пчеломания", в първия ден, са залегнали лекции по прилагане на тригодишната национална програма за пчеларство, 2008 - 2010 г., за програмата за развитие на селските райони - особености и развитие, както и за производство на пчелни майки в личния пчелин. Ще бъде представена турската фирма "Апимайе" и нейния термокошер. В петък, 26 март, от 19.30 ч. ще бъдат връчени наградите на "Добрички панаир" АД.