Служители на ПроКредит Банк излизат на театралната сцена в благотворителната постановка „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“.Благотворителна мисия започва от края на октомври и вместо професионални актьори в ролите на пиесата ще се превъплътят банкови служители. Те планират да обиколят с представлението повече от 30 български градове, където в местните театри да зарадват малки и големи. Идеята за пътуващия театър е на Сдружение с нестопанска цел „ПРОтегни ръка“, създадено през 2004 година от служителите на ПроКредит Банк.

 

Ролята на сдружението е чрез дарения от служители, клиенти и приятели да помага за лечението на болни деца от социално слаби семейства или сираци. За 10 години сдружението е „протегнало ръка“ към над 1600 болни деца, подпомагайки с финансови средства тяхното лечение в страната или чужбина. В подкрепа на тази благородна мисия преди 2 години се ражда идеята за пътуващ театър и началото бе поставено с постановката „Малкият принц“.


След два успешни сезона на „Малкият принц“, 49 представления в 42 града на страната, инициативата събра над 160 000 лева дарения.


Втората пиеса от инициативата на непрофесионалните актьори - пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиян Андерсен. Техните поуки остават актуални и до днес. Актьорите избират да поставят точно тях, защото искат да отправят своето послание за доброта и съпричастност към болката на другите.
Тяхната цел не е да докажат колко добри актьори могат да бъдат банковите служители, а да ни напомнят, че всеки от нас може с малко да помогне на дете в нужда.

 

Трупата вече започна своето турне из страната, за да набира дарения. Представлението в гр. Велико Търново може да гледате на 10 ноември 2014 г. в Музикално – драматичен театър „Константин Кисимов“ от 19:00 ч. ФЕРМЕР.БГ направи дарение за децата на фонд „ПРОтегни ръка“ в подкрепа на инициативата пътуващ театър „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“. Повече информация за предстоящите представления може да видите на www.protegniraka.bg.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!