Международен проект ще подпомага идеите на млади иноватори в областта на земеделието и храните, се посочва в електронната страница на Търговско-промишлената палата във Враца, която е партньор в проекта NO-BLE Ideas "Мрежа от млади иноватори за устойчиви идеи в областта на земеделието и храните".

Основната цел на проекта е да благоприятства повишаването на резултатите от научните изследвания на младите иноватори, да промотира приложните изследвания и подобри съответствието между търсенето и предлагането на научни изследвания и иновации за устойчив растеж на хранително-вкусовия сектор в Югоизточна Европа.

Основната дейност на проекта еизграждането на мрежа NO-BLE Ideas с локални центрове в Бари (Италия), Марибор (Словения), Тимишоара (Румъния), Враца (България), Белград (Сърбия), Тирана (Албания), Гьодьольо (Унгария), както и на Технологична платформа между тях.
 
Тези центрове трябва да създадат среда за работа на младите хора с идеи в областта на земеделието и храните, така че да имат всички осигурени условия за работа с компютър, принтер, интернет достъп, ІТ специалисти и консултанти по управление, финансови и правни въпроси във връзка с разработването на приложими бизнес-планове. Националните Центрове ще бъдат свързани в Технологична платформа за постоянен обмен на въпроси, проблеми, обсъждане на идеи и намиране на решения.

Чрез проекта трябва да се предоставят на младите иноватори необходимите средства, за да развият идеите си чрез сътрудничество лице-в-лице и по електронен път.

ТПП Враца започва проучване, с което да се получи по-ясна картина за целевите групи, техните нужди, навици и планове за развиване на нови идеи във връзка с организирането на Локалния Център за България.  

Проучването ще се извършва чрез он-лайн попълване на въпросник, който ще се счита и за регистрация за потенциално участие в проекта. Въпросниците се намират на адрес https://www.surveymonkey.com/s/NOBLELP. При необходимост от палата ще предоставят и помощ за попълването им. Крайният срок за изпращане на попълнените въпросници онлайн е 20 януари, уточняват още от ТПП Враца.


ТПП Враца участва в проекта заедно с 13 партньорски организации от 7 държави в Европа. Сред тях са 4 търговски палати, 3 изследователски организации, 5 агенции за регионално развитие и 1 министерство от 7 региона в Югоизточна Европа - Албания, България, Италия, Румъния, Словения, Сърбия и Унгария.  Водещата организация е Регионална агенция за технологии и иновации, Италия.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!