Гръцки фермери са информирали българските превозвачи за възможността в дните след понеделник да затворят границата с България.
 
 
Земеделските стопани от южната ни съседка протестират срещу икономическите мерки на правителството в Атина. Засега демонстрациите са само пред държавните институции, съобщи БНР.
 
Вангелис Бутос, председател на фермерските дружества за Централна Гърция, е уведомил с писмо Съюза на българските транспортни работници, че е взето решение за радикализация на протестите от 22 януари, потвърди председателят на Синдикалната конфедерация Александър Стамболийски.
 
 
Снимка: pixabay.com
 
„Получихме писмо, в което имаше информация, че се подготвят протести, но информацията беше доста оскъдна“, каза той.
 
От синдикалната конфедерация се надяват, както миналата година българските и гръцки власти да не допуснат блокади по границите, но не изключват вероятността това да се случи заради българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
 
„По-скоро очакваме да бъдат затворени границите заради българското председателство на Европейския съюз. Ще се опитат да покажат на делегациите, които присъстват в България, положението, в което се намира гръцкото земеделие“, обясни Александър Стамболийски.