Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци организира редовна среща на членовете си. Събитието ще се проведе на 11- 12- ти юни 2015 г., в комплекс ''Старосел'', до с.Старосел, община Хисаря.
 

На срещата ще се обсъдят следните въпроси:
 
Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции – ТПТ- Предимства и опасения при подписване на споразумението за свободна търговия и инвестиции между ЕС и САЩ Лектор: Десислава Василева, гл. икономист ИПИ.
 
БАБХ
- Да се разработи методология (принципи и изисквания) на базата на Регламент 882, за техниките за официален контрол (одитиране, вземане на проби, инспекция) на предприятията преработващи плодове и зеленчуци чрез пастьоризация, стерилизация, замразявaне и сушене.
 
МТСП
- Да се преразгледат правилата по програмите за преквалификация. Да се сложи край на възможността да съществува професия „преквалифициращ се”.
- Отново да се постави проблема със сезонните работници в бранша.
 
МОН и НАПОО
- Професионалните знания и компетенции на завършващите професионални гимназии и ВУЗ. Какво можем да направим заедно за удовлетворяване потребностите на бизнеса от подготвени кадри.
 
МОСВ
- Проблеми с фирмите за оползотворяване на отпадъци. Как ни обслужват срещу „такса опаковки” – конкретни проблеми и предложения за решаване.
 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!