Рискът от пожари ще достигне своя максимум в следващите 48 часа на територията на цялата страна с изключение на планинските райони. Това показват данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Солидарност: Пчелари помагат на колега след тежък пожар

Прогнозите на някои чуждестранни метеорологични центрове за застудяване и валежи над България в периода 13-15 септември не се потвърдиха.

Новите очаквания са, че по-хладните и влажни въздушни маси ще заобикалят нашата страна. До края на месеца сушата ще продължи, като не се очертават валежи със стопанско значение.

Петдесет декара резене са изгорели при пожар в района на село Цар Самуил, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра, предаде БТА.

Огънят е тръгнал около 18:30 часа вчера от запалено царевично стърнище и се е прехвърлил върху блока с резене. Екип огнеборци от Тутракан е потушил пожара. Благодарение на неговите действия са спасени кайсиевите градини в съседство.

Противопожарните служби алармират, че през последните дни са зачестили инцидентите, свързани с паленето на сухи треви и стърнища. Те напомнят, че почистването на нежеланите растителни отпадъци с огън е абсолютно забранено.