Празник на киселото мляко ще се проведе на 20-и Май в еко-ферма Елата, разположена в Плана Планина ( на около 4 км. след разклона за Плана от ханче Брезите ).

 

Организаторите на събитието съобщиха за Фермер.БГ, че посетителите ще могат да се запознаят с Пътя на млякото, ще могат да дегустират натурални млечни продукти от еко-фермата, както и да доведат своите деца, за които са приготвени специални изненади.

 

ПРОГРАМА:

10.30 - 11:15 – Регистрация и закуска с прясно мляко и бабини курабийки
11.30 - 12.30 - Пътят на млякото – експедиция-посещение на животните. Моля, елате поне 30 минутки преди началото на експедицията, за да не изпуснете тръгването на групата към ливадите, където пасат животните.
12:00 – 12:30 - Дегустация на натурални млечни продукти от еко-фермата
13.00 - 14.00 - "Аюрведа за млякото и как да си направим гхи - течното злато" беседа и работилница с Юри Ковачев
13.00 - 16.00 - Арт и еко-работилнички за децата
14.00 - 15.00 - Солидарен пикник (носете си по нещо за хапване)
15.00 - 17.00 - Създаване на билкова градина-мандала - работилница от серията "Уроци от Природата за всички"

 

 

ДАРЕНИЕТО ЗА УЧАСТИЕ е 5 лева на човек или 10 лева на семейство.

Събраните средства ще бъдат използвани за изграждане на интерактивна зона за провеждане на образователни занимания с деца със специфични потребности, подобряване на тяхното здравословното състояние и позитивната им социална интеграция. Повече за проекта може да прочетете тук


Ако ще дойдете, е ВАЖНО да заявите вашето участие:

на [email protected] или от формата за контакт: www.farmelata.com/contact



Как да стигнете до еко-ферма "Елата", вилна зона Елата

С автобус № 70, който тръгва от кв. Дървеница, София - тук може да видите актуално разписание - www.sofiatraffic.bg/bg/transport/schedules ; С личен автомобил - на около 4 км. след разклона за Плана от ханче Брезите.

 

Ако ще дойдете с личен автомобил, препоръчваме да оставите колата на асфалтовия път на големия завой и да изминете пеша разстоянието от около 500 метра до фермата, защото черният път е много разбит, а мястото за паркиране около ливадите е силно ограничено.


И с най-дълбок респект към Природата - нашето общо най-голямо богатство, има няколко важни неща, които най-любезно молим да имате впредвид по време на вашето посещение на Елата. Да бъдем СВОБОДНИ и ОТГОВОРНИ към себе си, към природата и към околните е един от най-прекрасните подаръци, които взаимно можем да си направим. БЛАГОДАРИМ ВИ!

Да не паркираме колите върху полянките с цветя, билки и засята ръж, пшеница и овес.
Да пазим обора и околностите от стихията на огъня
Да запазим Природата чиста и свободна от летящи торбички и боклуци
Да внимаваме за безопасността на децата докато те се наслаждават на свободата и играта на открито