Сътрудничество в сектора на фуражната промишленост и конкретни възможности за инвестиции в съвместен завод за фуражи в България.
 
 
Това  обсъдиха министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министърът на околната среда, водите и земеделието на Кралство Саудитска Арабия Абдулрахман ал Фадли, който бе на посещение у нас, съобщиха от пресофиса на земеделското министерство. 
 
„Дошло е времето да заздравим нашите отношения със сътрудничество и в сектор „Земеделие“, заяви министър Абдулрахман ал Фадли. Целта е да се обменят опит, информация и технологии, които да повишат земеделското производство, както в Саудитска Арабия, така и в България. 
 
Освен сътрудничество в сектора на производството и търговията с фуражи беше дискутирана и възможността за износ на български пчелен мед към кралстовото. 
 
Министър ал Фадли покани български фирми да участват в селскостопанско изложение през октомври, на което да бъдат представени качествените български млечни и месни продукти, мед, плодове и зеленчуци. 
„От 45 години в Саудитска Арабия наричаме саламуреното сирене българско“, каза още Абдулрахман ал Фадли.